Gezinsshoot in het Vijverbos Harmelen

Gepubliceerd op 13 februari 2024 om 17:08

Ik mocht van dit mooie gezin een paar maanden terug foto's maken in het Vijverbos in Harmelen. Deze mooie locatie, samen met het zonnetje, maakten dat er een heerlijke sfeer uitstraalt van deze foto's. 

Voordat de shoot begint geef ik instructies. Je hoeft niet de hele tijd in de camera te kijken. Heb vooral lol met elkaar. Geef knuffels, klets, maak grapjes etc. Dit zorgt dat de sfeer ontspannen blijft en dat de kinderen zich op hun gemak voelen tijdens het maken van de foto's. Het oudste kindje van deze shoot had het zo naar z'n zin gehad, dat hij het jammer vond dat het afgelopen was!

Tijdens de shoot zorg ik dat ik foto's maak van het hele gezin, maar uiteraard maak ik foto's ik ook foto's van; alleen de kinderen, één ouder met één kind, één ouder met allebei de kinderen etc. Een fotoshoot doe je niet dagelijks, dus ik wil dat je na afloop het gevoel hebt dat je genoeg variatie hebt om aan de muur te hangen!

Tijdens de shoot geef ik opdrachten, zoals een stukje samen lopen, zoeken naar eendjes in het water of elkaar knuffelen. Deze kinderen waren bijv. heel trots door de complimenten die ik gaf over hoe goed ze liepen en dit zie je aan hoe ze op de foto staan. 

Ook zag je de kinderen tijdens de shoot steeds meer los komen. Het mooiste vind ik als je de persoonlijkheid van iemand kan vangen. Zoals in de foto hieronder, waarin je ziet wat een bijdehand, wijs mannetje het is. 

Naast dat ik foto's maak tijdens de opdrachten die ik geef, maak ik ook tussendoor foto's. Die foto's zijn van momenten waarbij we bijv. naar de volgende locatie lopen of als we net even staan te kletsen en ik een mooi plaatje zie ontstaan. Kijk er dus ook niet gek van op als ik opeens weer begin met foto's maken, maar ga gewoon door met waar je mee bezig was. 

En natuurlijk mogen foto's van papa en mama ook niet ontbreken. Want hoe vaak worden er nu foto's van jullie samen gemaakt? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.